Tilbage til forsiden
En præsentation af billedkunstner Erik Bagge
Et udvalg af Erik Bagges laboratoriebilleder
Erik Bagges billedtolkninger af H.C. Andersens eventyr
Erik Bagges udstillingskalender. Se tid og sted for kommende udstillinger
Kontakt Erik Bagge
 
Erik Bagge  

Jeg var ikke ret gammel, da jeg begyndte at male – vel en halv snes år. Jeg vidste da også allerede dengang, at det skulle være billedsproget, der var målet. Jeg startede dog på Kunst-håndværkerskolen for siden at fortsætte på Kunstakademiet, hvor jeg blev optaget hos den legendariske professor Aksel Jørgensen. I alt blev det ni år på Akademiet.

Erik fortæller ved ferniseringen på Galleri North, d. 30/8-2004.


Før jeg begyndte på mine ’Laboratoriebilleder’, malede jeg mere traditionelt, og det er værkerne fra den periode, jeg har fundet frem og udstiller på Rødovre Hovedbibliotek. Det er kun en lille del af produktionen fra disse tidlige år. Mange flere bliver til september vist på Galleri North (Nørregade 7 C).

I løbet af de 28 år jeg underviste i kunst på Rødovre Gymnasium, skiftede jeg stil og arbejdsmetode, og derfra stammer ’Laboratoriebillederne’, og senere fulgte H.C. Andersen-illustrationerne, som jeg arbejder med i dag. Eksempler herfra vil ikke blive vist på udstillingen. De er alle hængt op andre steder, bl.a. på Varde Museum, og sådan vil det også være i 2005, hvor H.C. Andersen fylder 200 år. At det ville give mig forrygende travlt i år 2004 tænkte jeg slet ikke over, da jeg for 10 år siden tog fat på illustrationerne. Det var den aktualitet, der til enhver tid findes i hans eventyr, der fascinerede mig. Man kan se ret mange af disse motiver på min hjemmeside.